Söderköpings SS – En simklubb i Östergötland

Söderköpings Simsällskap är en av de simklubbar i Östergötland som inte alls har många år på nacken. Denna klubb bildades så sent som 2010, vilket medför att det inte finns så mycket historik om den att berätta. Verksamheten bedrivs till största delen på sommaren, då Söderköping har ett utomhusbad som kallas för Friluftsbadet. Dock kommer det inte alls att vara något hinder för alla de som bor i Söderköping och vill satsa på en karriär som simmare. Här har ett samarbete skapats mellan Norrköpings Kappsimningsklubb, vilket gör att träningen under vintertid förläggs till NKK:s lokaler i Norrköping. man får det bästa oavsett vilken säsong och väder det är.

A swimming clubDet är mycket som händer på sommaren i Söderköpings SS. Här kommer det naturligtvis att arrangeras ett klubbmästerskap, samt att det även finns både vuxensim och en mycket bra simskola för barnen. Under sommartid är det inte bara Friluftsbadet som har aktiviteter som denna klubb står för, utan speciellt simskolan brukar förläggas till sjöbad i Klarsjön och Sanden som är närliggande sjöar till Söderköpings centrala friluftsbad. Den som vill lära sig simma med hjälp av denna klubb får möjlighet att göra det under sommaren då det erbjuds simskolor. I annat fall är det Norrköpings Centralbad som gäller för de små barn som vill lära sig simma inomhus under vinterhalvåret.

För dig som bor i Söderköping och vill bli medlem i Söderköpings SS, kommer denna klubb även att dela sina lokaler gällande kansli med NKK. Det gör att du finner klubben i Norrköping på Albrektsvägen 19. För dig som vill ha kontakt med klubben via telefon kommer det även att finnas ett telefonnummer till samma kansli eftersom verksamheterna ingår i samma styrelse. Till Söderköpings SS är alla välkomna att bli medlemmar och här är det roligt varje gång det händer något så ta chansen att gå med.