Simning som träning

Swimming trainingSimning är bra för kroppen och det förstärker dina muskler. Fördelen med simning är att det tränar precis hela kroppen när du rör dig runt i vattnet. Du kan även fokusera på olika muskelgrupper när du simmar genom att du väljer mellan olika typer av simstilar. Man kan simma sig till toppform och allt fler upptäcker detta. Det faktum att vattnet håller en sval hela tiden gör att många orkar litet mer i vattnet än de hade gjort om de hade utsatts för samma typ av träning ovanför ytan. När du simmar ökar du din kropps smidighet och du får även fart på din förbränning. Det är en träning som är mycket skonsam för kroppen och du riskerar inte att göra illa dig på samma sätt som när du till exempel springer eller joggar.

När du simmar kan du simma med din fulla kapacitet utan att du riskerar att belasta dina leder. Du kan variera din simning på många olika sätt. Bland annat genom att simma i intervaller, blanda olika simtekniker för att se till att du får med alla kroppens muskler. Se dock till att du inte slarvar när du simmar. Använd alltid korrekt simstil så får du ut maximalt mycket av din träning. Se även till att använda benen när du simmar.

Simning kan fungera som ett komplement till din träning eller under de perioder som du behöver återhämta dig. När du simmar blir du starkare i armar, mage, axlar och rygg. Detta är fördelar som du inte per automatik får när du till exempel springtränar och om du är en löpare behöver du sannolikt kombinera med någon form av träning för att du ska se till att träna hela din kropp. Många tycker att det kan vara jobbigt mentalt att simma på grund av det kalla vattnet, faktum är dock att man vänjer sig snabbt.