Att simma är något som älskas av många. Här kan det helt enkelt bara handla om att bada och att ha roligt i vattnet. För att kunna göra det måste de allra flesta som går till ett badhus kunna simma. Nästan alla de badhus som finns har även något som kallas för en simklubb, där i stort sett alla kan bli medlemmar. I de flesta fall måste det finnas ett intresse att träna för att tävla i olika mästerskap som finns. Inom simning finns det många olika mästerskap på både låga och högre nivåer.

På denna sida ska du få lite information om olika simsätt samt vilken bra motion det är att simma, vilket medför att hela kroppen gör alla de rörelser och får det motstånd den behöver för en effektiv träning och motion. Här handlar det till största delen om Östergötland och de simklubbar som finns i fyra av städerna i denna region. Du får som läsare här på denna hemsida reda på lite historia om dessa samt vad de göra och vilka aktiviteter som finns i dessa olika klubbar.

De klubbar du kan läsa om är simklubbarna i Motala, Linköping, Norrköping och Söderköping. Är du intresserad av simning som motion eller är den som har ett intresse av att börja tävla i någon av de olika grenar som finns gällande simning, gör du gott i att stanna till en stund och läsa den information som finns i de texter och artiklar du finner. Simning är bra för alla. Trevlig läsning!