Olika typer av simning

Different types of swimmingSimning tränar hela kroppen och det är alltid bra att röra sig i vatten. Det är dessutom mycket skonsamt mot lederna men det finns trots det olika typer av simkonster som man kan lära sig att behärska för att specificera träningen av olika muskler. Bäst är givetvis om du blandar för att gå igenom hela kroppen. Här är de vanligaste simstilarna som du kan använda dig av när du tränar.

Frisim

Frisim tränar främst dina armar, lår, höfter, bröst, magmuskler och rygg och är därför en mycket bra träning när du vill täcka många muskler. När du simmar frisim är det bättre att göra med få men kraftfulla rörelser istället för att du gör många slarviga rörelser.

Bröstsim

Bröstsim tränar övre delen av bröstet, överarmarna, lårens in och yttersidor, samt övre delen av ryggen och dina anklar. Det är viktigt att du bara böjer knäna och inte höfterna när du sysslar med bröstsim, på så sätt får du ut mest av det. Ett enkelt knep att tänka är att du rör om i vattnet när du simmar bröstsim, då får du enkelt till stilen.

Fjärilsim

Fjärilsim tränar dina axlar, stjärt, bröst, rygg och magmuskler. För att du ska få ut mest av det medan du tränar krävs det att du inte gör någon paus mellan dina arm och bentag. Denna simstil kan vara svår att lära sig och innan du har fått till det är det lätt att du drar ned ditt huvud under vatten. Drabbas inte av panik utan fortsätt försöka.

Ryggsim

Ryggsim tränar dina lår, armar, höfter, bröst och rygg, även denna teknik kan vara något klurig innan dess att du har fått till den.

Genom att du använder dig av dessa fyra metoder för att simma kommer din kropp få en enhetlig träning och det sliter inte mycket på kroppen.