NKK – En simklubb i Östergötland

A swimming clubDet finns många simklubbar i Östergötland och en av de allra största är NKK, vilket är den simklubb som du finner i Norrköping, som en gång var den största staden i Östergötland. Numera har Norrköping sedan länge blivit omkörda av Linköping som också är residensstad i Östergötland. I denna artikel ska det handla om Norrköpings Kappsimningsklubb, vad de har för aktiviteter och hur det går till i denna klubb. NKK grundades 1919 vilket gör denna simklubb till den näst äldsta i regionen, och har sedan dess spottat fram flertalet svenska talanger inom simidrotten.

NKK finner du på Albrektsvägen 19 i Norrköping och de har en egen hemsida på nätet, www.nkk.se , där du finner allt som du inte hittar i denna artikel. Här bedrivs det allt från simträning för alla som vill tävla och träna och bli bättre inom alla de fyra olika simsätten. Klubben drivs som en förening men har mycket bra och kompetenta tränare, som alltid ser till att göra sitt bästa för att plocka fram talangen bland alla som verkligen vill satsa på en karriär inom simning. Det är inte det enda du finner hos NKK som är en komplett simklubb med ett brett spektrum av aktiviteter.

NKK erbjuder även alla de små som vill lära sig simma en bra och lekfull inlärningsprocess i form av en professionell simskola. Här bedrivs verksamheten i något som kallas för Centralbadet, vilket är det stora badhuset du finner i Norrköping. Denna klubb bedriver även en restaurang och ett café som bär namnet Restaurang Sjöjungfrun, vilken också är belägen i det stora badhuset i anslutning till bassänger och alla de trevliga aktiviteterna för både stora och små. I denna klubb kan alla bli medlemmar och antingen kan du se det som en bra motion eller vara den som vill satsa på att tävla.