MSS – En simklubb i Östergötland

A swimming club in ÖstergötlandMotala Simsällskap grundades redan 1904 och har naturligtvis även de en utförlig hemsida för alla som vill veta mer efter att ha tagit del av denna kortfattade information. Denna simklubbs vision är att alla ska ha samma värde och klubben drivs på ett demokratiskt sätt med en vald styrelse. Här kommer alla som vill att kunna utvecklas inom simning i egen takt, oavsett om det gäller att vara den som vill satsa på en karriär inom simning eller om det bara ska vara en bra motion för hela kroppen. I MSS präglas verksamheten av gemenskap, hälsa och glädje och riktar sig till allt från barn och ungdomar till vuxna och pensionärer.

MSS har någon form av aktivitet för alla som vill bli medlemmar i denna klubb och kommer att skänka glädje och livskraft till alla som engagerar sig på något sätt i deras verksamhet. Verksamheten riktas till barn, ungdomar och vuxna i Motala med omnejd. Det betyder dock inte att du som bor någon annanstans inte kan bli medlem. Här är det fritt för alla att få delta och vara aktiva i alla de olika aktiviteter som står till buds. Här finns det tävlingsverksamhet, vuxensim och en alldeles förträfflig simskola.

Något som denna simklubb är mycket aktiv inom är något som kallas för NIU, vilket är ett simgymnasium du finner i Motala. På detta gymnasium kommer alla de som verkligen vill satsa på en karriär inom simsporten att få de perfekta förutsättningarna. Det som erbjuds i första hand är en nationell idrottsutbildning för simning, vilket även inkluderar alla de behörighetsgivande ämnen som måste finnas i en gymnasieutbildning. Allt detta gör också att du genast förstår hur bra och hur stor kompetens det finns hos MSS, när det gäller att skapa simmare som ska ha chansen att bli morgondagens stora stjärnor inom simsporten.