LASS – En simklubb i Östergötland

Linköping General SimsällskapLinköpings Allmänna Simsällskap, LASS, är den äldsta simklubben i Östergötland och faktiskt även en av de allra äldsta i hela Sverige. LASS grundades redan 1824, vilket var nästan 100 år innan Norrköpings simklubb fick fart. I denna simklubb finns det massor av olika aktiviteter som berör alla de människor som gillar att simma som motion eller alla de som vill satsa på att bli en av de bästa inom någon gren rörande simning eller simhopp. Här finns det flera av olika professionella tränare och kunniga rådgivare som verkligen gör allt de kan för att leda fram sina medlemmar mot deras uppsatta mål.

När det gäller motionssimning kommer det att finnas tre olika saker att välja på. Här kommer det naturligtvis att finnas vanligt motionssim, vilket de har valt att kalla för vuxencrawl. Efter det finns det två andra former som kallas för aquaträning samt träning i grupp. Här kommer det även alltid att finnas något för de allra minsta, för det ska börjas i tid. Det är en mycket bra simskola med kompetent personal som kan göra dina barn simkunniga på bara några veckor. Detta är verkligen något du som förälder kommer att vara stolt över.

När det kommer till den professionella träningen för alla som vill komma framåt inom simsporten handlar det naturligtvis om simning. Här kan du få kompetenta tränare som klarar att på ett bra sätt lära ut alla de olika simsätten som finns att välja mellan. Förutom det finns det även en komplett gren i träningen för alla de som vill bli simhoppare. Här kommer du själv att kunna vara den som utvecklar dina kunskaper under bra ledning av tidigare simhoppare som varit verksamma på relativt höga nivåer inom svensk idrott. Att gå med i LASS är enkelt och du finner dem på Gripgatan 16 i Linköping.